SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

Ziyaret için geldiği Amasya’da Müslümanlıkla tanışan 54 yaşındaki Diana Hendrika Petronella, İslam’ı seçti.

Ziyaret için geldiği Amasya’da Müslümanlıkla tanışan 54 yaşındaki Diana Hendrika Petronella, İslam’ı seçti.
Bu haber 16 Mayıs 2023 - 13:11 'de eklendi ve 173 views kez görüntülendi.
Ziyaret için geldiği Amasya’da Müslümanlıkla tanışan 54 yaşındaki Diana Hendrika Petronella, İslam’ı seçti.
Hollanda’da yaşayan 54 Yaşındaki Diana Hendrika Petronella, 31 yıl önce Türk vatandaşı Muhsin Köse ile Dünya evine girdi. Eşinin akrabalarını ziyaret için geldiği Amasya’da Müslüman olan Petronella, “Dilek” ismini aldı.
Eşinin akrabalarını ziyaret etmek için Merzifon’a gelen 54 yaşındaki Diana Hendrika Petronella, Müslüman olmak istediğini ifade etti. Müslüman olmak için Merzifon Müftülüğü’ne müracaat eden Diana Hendrika Petronella, Merzifon İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan’dan İslam dini hakkında bilgiler aldı. Petronella, Müftü Pehlivan’ın katıldığı ihtida töreniyle “Dilek” ismini alarak Müslüman oldu.
İslam Dinini uzun süredir merak ettiğini ve İslam’la ilgili araştırmalar yaptığını ifade eden Petronella, Kelime-i Şahadet getirirken çok heyecanlandığını ifade etti.
Merzifon İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, 54 Yaşında İslam’la tanışan Diana Hendrika Petronella’ya İslam dininin gerekliliklerini anlattı. Pehlivan, “Dilek kardeşimizin Müslüman olması bizleri mutlu etti. İnsanlar İslam’a yönelmeye başladı. Peygamberimiz, Hz. Ali’ye ‘Ya Ali kırmızı develerin, dünya kadar altınların olmasındansa bir insanı hidayete erdirmek kadar güzel bir şey yoktur’ diyor. Bir insanın hidayetine vesile olduk. Rabb’im böyle programları daim eylesin” ifadelerine yer verdi. Müftü Pehlivan, ihtida töreni sonrasında Müslüman olan Patronella’ya Kur’an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Kitaplardan hediye etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA