SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

ÇÖLYAK HASTALARINA GIDA DESTEĞİ SÜRÜYOR

ÇÖLYAK HASTALARINA GIDA DESTEĞİ SÜRÜYOR
Bu haber 15 Kasım 2022 - 16:03 'de eklendi ve 103 views kez görüntülendi.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın glütensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastalarına verdiği gıda desteği devam ediyor.

Amasya Belediyesi, bir sindirim problemi olarak ortaya çıkan çölyak hastalığıyla ilgili yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor. Amasya ve yakın çevrelerde yaşayan çölyak hastalarına sosyal destek kartı aracılığıyla yardımlarını sürdüren Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti; ”Amasya Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Çölyak hastası vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için sosyal destek kartı veriyoruz. Bizler ilkeli duruş, ortak akıl, şeffaf ve üretken belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımızın mutluluğu için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

“BELEDİYE OLARAK DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Amasya’da 180 civarında bu hastalıkla mücadele eden hemşehrisinin olduğunu söyleyen Başkan Sarı açıklamasının devamında;
“İşin en önemli kısmı da tükettikleri gıda ürünleri yüksek maliyette. Bu ürünlerin her noktada imalatının olmadığı görülüyor. Önce bunun tedbirinin alınması gerekiyor. Biz belediye olarak bu hemşehrilerimize imkanlarımız ölçüsünde destek sağlamaya devam edeceğiz. Çölyak hastalığı ince bağırsağın, glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyeti olarak biliniyor. Hastalar bu nedenle buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunan glütenin tüketiminden kaçınıyor. Tedavisi ömür boyu glütensiz gıda diyetidir. Çölyak hastalarının tüketebileceği ürünlere kolaylıkla ulaşması için Amasya Belediyesi olarak destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA