SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

Amasya’dan Azerbaycan’a Dev Bayraklı Destek

Amasya’dan Azerbaycan’a Dev Bayraklı Destek
Bu haber 05 Ekim 2020 - 12:03 'de eklendi ve 174 views kez görüntülendi.

AMASYA Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırması üzerine başlatılan operasyonlara destek vermek amacıyla Harşena kalesinin burçlarına dev Türkiye, Azerbaycan bayrakları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk posteri astırdı.Ermenistan’ın sivil halkı hedef alan saldırıları sonucu Azerbaycan’ın başlattığı operasyona Türkiye’den destek her geçen gün artıyor. Azerbaycan topraklarına yapılan saldırılar sonucu başlatılan operasyona destek veren Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Harşena kalesinin burçlarına 15 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde olan dev Türkiye, Azerbaycan bayrakları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk posteri astırdı.

‘AZERBAYCAN TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜ VE YÜREĞİDİR’
Yüreklerinde ve gönüllerinde taşıdıkları bayrakları göndere çektiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti;“Azerbaycan Türk milletinin gönlü ve yüreğidir. Biz Amasya’yı nasıl görüyor ve nasıl hayal ediyorsak, Azerbaycan içinde aynı hayalleri kuruyoruz. Azerbaycan’ın bugün ki durumu, Dünya’nın bakışı, onların var oluşlarının Dünya’ya verdiği rahatsızlık ve emperyalist güçlerin saldırısı ortadadır. Bize düşen oradaki kardeşlerimize en azından gönlümüz ile destek olabilmektir” dedi.

‘HARŞENA KALESİNE AZERBAYCAN BAYRAĞINI ÇEKMEKTEN ONUR DUYDUK’
Amasyalılar olarak Azerbaycan halkının her daim yanlarında olduklarını belirten Başkan Sarı açıklamasının devamında;
“Bizde Amasya Belediyesi olarak bu hassasiyetimizi en ön planda tuttuğumuz için bugün sabah ezanına müteakiben Harşena kalesinin bir tarafına şanlı Türk Bayrağımızı, ortasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü ve diğer tarafında da olmazsa olmazımız olan Azerbaycan bayrağını çekmekten onur duyduk. Bana göre bugün Azerbaycan için Amasya daha farklı düşünüyor. Kalenin burçlarındaki bayraklar inşallah önümüzdeki süreçte de Azerbaycan’ın kurtuluşunun ve bağımsızlığının temsili olaraktan kalemizde dalgalanacaktır. Ey can Azerbaycan biz Amasyalılar ve Türk milleti olaraktan her zaman sizinle beraberiz, her türlü sıkıntıda her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA