SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

2022-2023 YILI TRAFİKTE KIŞ MEVSİMİ TEDBİRLERİ TOPLANTISI

2022-2023 YILI TRAFİKTE KIŞ MEVSİMİ TEDBİRLERİ TOPLANTISI
Bu haber 29 Kasım 2022 - 10:32 'de eklendi ve 83 views kez görüntülendi.

Kış mevsiminin yaklaşılmasıyla birlikte trafikte alınan tedbirlerin ve yapılan hazırlıkların değerlendirildiği 2022-2023 Yılı Trafikte Kış Mevsimi Tedbirleri Toplantısı Amasya Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında gerçekleştirildi.
Vali Masatlı’nın başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Özel, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ferda Yılmaz, ilçe kaymakamları ile ilgili kurumların müdürleri katıldı.
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, kış mevsiminde oluşan olumsuz hava koşulları nedeni ile meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek ve trafik güvenliğine yönelik diğer olumsuzluklar dikkate alınarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla alınacak tedbirler görüşüldü.
Tam Koordinasyon Vurgusu
Trafikte kış mevsimi tedbirleri kapsamında alınması gereken önlemler ile ilgili sunumların yapıldığı toplantıda Vali Masatlı, kış mevsiminin olumsuz yöndeki etkilerinin azaltılması ve aksamaya meydan vermemek için tam koordinasyon sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Toplantıyı her yıl düzenli olarak yaptıklarını aktaran Vali Masatlı; “Karayolları trafik güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın güven içinde seyahat edebilmeleri ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülmesi için Trafikte Kış Mevsimi Tedbirleri Toplantısı’nı her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. İnşallah kış ayında vatandaşlarımızın hiçbir mağduriyet yaşamaması için çok çalışacağız” şeklinde konuştu.
Krizleri Yönetmenin Olmazsa Olmazı İyi Koordine Olmak
Kış ayında yaşanabilecek olumsuzluklara ve yol kapanmalarına karşı emniyet, jandarma ve karayolları ekiplerimiz her zaman iyi koordine olmalı. Çünkü krizleri yönetmenin olmazsa olmazı iyi koordine olmak ve iyi iletişim kurmaktır. Dolayısıyla iyi koordine olduğumuzda bütün işlerin olduğu gibi bunun da üstesinden gelebiliriz.
Ekiplerimiz koordinasyon ve iletişimi en üst düzeyde tutarak olumsuzluklara mahal vermeyeceğine yürekten inanıyorum.
”Kış mevsimi kapsamında herhangi bir olumsuzluk olduğunda herkesin ivedilikle harekete geçerek davet beklemeden ne yapabileceğini sorgulaması gerektiğini dile getiren Vali Masatlı, “İlimizde bir olumsuzluk olduğunda hızlıca koordine olarak sorunun giderilmesi noktasında çalışmalarımıza hızlıca başlamalı ve vatandaşlarımızı mağdur etmemeliyiz. Tüm kurumlarımızla, tüm gücümüzle olumsuzluğun olduğu yerde olarak çalışmalarımızı hızlıca yapmalıyız” dedi.

Kriz Anında Yapılacaklar

Günümüz koşullarında her saniyenin çok önemli olduğunu belirten Vali Masatlı, “Devlet olarak vatandaşımıza karşı sorumluluklarımız var. Vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak, güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Her türlü imkânımız var, insan kaynağımız da var. Dolayısıyla vatandaşımızı hiçbir hizmetten mahrum bırakmamalı, bekletmemeliyiz. 2023 yılına geldik. Her hangi bir yolun saatlerce kapalı kalması hiçbir şekilde açıklanamaz. Kimsenin beklemeye tahammülü yok. Dünyadaki en kıymetli şey zaman. Olaylara anında müdahale etmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin her türlü gücü ve imkânı var. Sırf koordine olamadığımız için insanlarımızı mağdur etmeye hakkımız yok. Bu sebeple geçen seneki yaptığımız gibi aynı titizlik ve hassasiyetle çalışmalarımızı en iyi şekilde yöneteceğiz. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz de bu motto ile vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tedbirlerimizi en iyi şekilde alıp çalışmalarımızı ona göre yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasyalı vatandaşların huzurlu güvenli ve yaşanılabilir ortamda hayatların sürdürmeleri için kamu kurum ve kuruluşların gerekli tedbirleri alması talimatını verdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA