SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

Amasya’da, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan’ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.

Amasya’da, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan’ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.
Bu haber 30 Mayıs 2023 - 13:18 'de eklendi ve 192 views kez görüntülendi.
Amasya’da, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasını Recep Tayyip Erdoğan’ın önde bitirmesinin ardından Cumhur İttifakı seçmenleri kutlama yaptı.
Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı’nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde olması, Cumhur İttifakı seçmenleri tarafından coşkuyla karşılandı. Partililer, Türk bayrağı ve AK Parti flamaları ile meşaleler yakıp Yavuz Selim Meydanı’nda toplandı. Türk bayrakları, Cumhur İttifakına üye partilerin bayrakları ve meşalelerle meydana çıkanlar, sloganlarla sevinç gösterisinde bulundu. AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, 27. Dönem Ak Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Ak Parti Milletvekili adayı Abdulkerim Buğra Şimşek, Cumhur ittifakı il başkanları, meydanda toplanan vatandaşlara seslendi.
“Amasya Yine Tarih Yazdı”
Meydanda vatandaşlara hitap eden Ak Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, “Sevgili Amasya’m muhteşemsiniz ve bugün tarih yazdınız. Bugün tarihe çok büyük bir not düştünüz. Biz buradayız, biz Türk Milletiyiz. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız, topunuz gelin ister PKK, ister deaş kpc, kim olursa olsun topunuz gelin bu aziz ve asil milleti yıkamazsınız. Milletimiz tarih yazdı ve muhteşemsiniz Amasya. Buradaki enerji ve güç bütün dünyaya yayılacak. Amasya’dan bu meydanlardan tüm Türkiye’ye oradan Kafkasya’ya, oradan Orta Asya’ya, Kazakistan’a, Azerbaycan’a Karabağ’a, oradan da gönül coğrafyamız bütün balkanlara yayılacak. Çünkü, bütün dünya şunu bekliyordu, Türkiye’yi yolundan etmek isteyen batı bir sürü haber yaptı. Dedi ki, bu iktidar gitmeli, çünkü Türkiye çok büyüyor. Bölgenin tek belirleyici süper gücü oluyor, bunu engelleyelim dedi. Türlü türlü oyunlar oynadı. Ama aziz Türk milleti ben buradayım Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayım dedi. Cumhur İttifakının paydaşları Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi hep birlikte bir araya gelerek Amasya’da yüzde gibi bir sonuca imza attılar. Amasya bugün bir rekor kırdı. Amasya bugün büyük bir katılımla Türkiye birincisi sandıkta oy kullanan çoğunlukla Türkiye birincisi oldu. Göreve başladığı gün Amasya’mızın kalesinden pare top atışı yapılacaktır. Ben Amasya’mızda hiçbir seçimde böyle büyük bir coşku görmedim. Bu şunu gösteriyor, artık Türkiye Yüzyılı başlıyor. Artık önümüzdeki Yüzyıl Türkiye Yüzyılıdır. Bütün dünyanın mazlum milletleri bunu bekliyordu. Ve Cumhurbaşkanımız dünyaya bir demokrasi, hukuk dersi verdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Seçimler hayırlı ve uğurlu olsun, Allah mahcup etmesin. Artık büyük adımlarla bu yüzyılda büyük Türkiye’yi kuracağız ve artık çocuklarımızın ekmeğini büyüteceğiz. Türkiye’ye tuzak kuran kim olursa olsun çok büyük bir tokat yemiştir. Cumhuriyet Halk Partisinin başındaki liderine bu millet bay bay demiştir. Milletimiz öyle cevap verdi ki, onlar bir daha kendine gelemeyecek. Çok büyük bir Osmanlı tokadı yediler. Bir daha kendine gelemeyecekler ve bu aziz millet yoluna devam edecek. Allah bizi mahcup etmesin”
Amasya’mız Yeter Dedi, Söz de Karar da Milletindir Dedi
Meydanı dolduran Amasyalılara teşekkürünü ileten Ak Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez “Böyle muazzam bir meydanda, büyük bir coşkuyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Amasya Yavuz Selim Meydanından hep birlikte bir selam gönderelim. Selam olsun selam olsun yiğit adama, selam olsun milletin adamlarına. Kıymetli Amasyalı hemşehrilerim bugün bize bu büyük sevinci yaşatan rabbime hamd olsun. Allah’ımıza şükürler olsun yine bize iktidar ve zafer nasip etti. Şükürler olsun Allah’ıma hamd olsun. 21 yıldır asil ve aziz milletimize bize hizmet etme fırsatı verdiği rabbimize yine şükürler olsun. 14 Mayıs da yarım kalan bir işimiz vardı, bugün Amasya’da, Türkiye’de aziz milletimiz bu işi şükürler olsun tamamladı ve noktayı koydu. Amasya’mız yeter dedi, sözde karar da milletindir dedi. Türkiye’de sözde kararda asil Türk milletinindir dedi. Değerli Amasyalılar her zaman mikrofonu elime aldığımda şunu söyledim, seçin 1 gün icraat 5 yıl. Biz bugün sevincimizi yaşıyoruz, şölenlerimizi yaşayalım daha sonra da kolları sıvayıp milletimizin hizmetine koşacağız. Hizmet için Amasya’mızı karış karış gezeceğiz. Milletimizin ihtiyacı ne ise el birliği ile inşallah sizlerden aldığımız güç ile bir bir yerine getireceğiz. Bize bu coşkuyu yaşatan bu meydanı dolduran, bu davaya inanan ağzı dualı eli öpülesi büyüklerimizi, hanım kardeşlerimi, genç kardeşlerimi asla ve asla mahcup etmeyeceğiz. Sizin için 5 yıl boyunca durmadan, dinlenmeden çalışacağız ve sizin başınızı her zaman dik tutacağız. Allah sizlerden razı olsun. Biz bu yola Cumhur İttifakı olarak yola çıktık ve güçlenerek devam ettik. Bu meydan da Cumhur İttifakına destek veren çok kıymetli liderleri Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ve tüm ülkücü kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici ve Alperenlerine çok teşekkür ediyorum, saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Erbakan hocamızın güzel mirası Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan’a ve dava arkadaşlarına hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. 21 yıldır güzel hizmetler eden, her zaman büyük gayret ve hizmetler kazandıran ömrünü milletine ve mazlum coğrafyaya vakfeden Recep Tayyip Erdoğan’a ve yol arkadaşları ve dava arkadaşlarıma hepsine teşekkür ediyorum. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diye konuştu.
Amasya Yine Büyüklüğünü Gösterdi
27 Dönem Ak Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, “Amasya’m can Amasya’m yine gösterdiğiniz büyüklüğünüzü. Allah razı olsun 21 yıldır bugünkü seçimde tam 18 seçimde dış mihrapları tek dişi kalmış canavarları tek tek yere seren dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyorum. Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Tarihinde tüm dünya hükmeden bu millet yine Recep Tayyip Erdoğan ile tüm dünyaya hükmedecektir. Sağ olsun Amasya” dedi.
Amasya’mız Bir Rekora İmza Attı
Ak Parti Milletvekili adayı Abdülkerim Buğra Şimşek ise, “21 yıldır tarih yazan Amasya hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün Amasya’mız bir rekora imza attı. 28 Mayıs seçimlerinde yüzde 89 katılımla sandığa en çok giden İl Amasya oldu. Amasya’mız 21 yıldır yaptığı gibi Türkiye ortalamasını üstünde yüzde 60’a yakın oyla Recep Tayyip Erdoğan’a mührünü Amasya vurdu. Tarihin en kritik virajında Türkiye siyasal tarihinin en önemli seçimiydi. Bu seçimle millet ittifakı sandığa gömüldü. Velhasıl hep birlikte bugün tarih yazdık. Allah razı olsun” ifadelerini kaydetti
Cumhur İttifakı İl Başkanlarından Teşekkür
Amasyalılara teşekkür eden Ak Parti İl Başkanı Ekrem Toto “Yavuzları yetiştiren, sultanlar yetiştiren Şehzadeler Şehri Amasya size helal olsun. Allaha çok şükür bir önceki seçimde 2 milletvekilimizi Ankara’ya gönderdiniz. Peşinden bize 20 yıldır Türk olmanın gururunu, Müslüman olmanın şerefini yaşatan Sevgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Amasya’da yüzde 60 ‘lık rekor oy ile Külliyeye taşıdınız, verdiğiniz oylar için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu başarının en büyük kahramanı sizsiniz. Bu başarıya yıllardır omuz veren il teşkilatımın mensuplarını, ilçe, gençlik ve kadın kolları teşkilatı mensuplarına da sonsuz teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse bu verdiğiniz oyların karşılığını kanımızın son damlasına kadar size ödeyeceğiz. Amasya iyi ki varsınız. Türkiye Cumhuriyeti İlelebet payidar kalacak. Bunun arkasındaki en büyük yine Amasya olacak. Sağolun var olun”
Amasya olarak büyük bir başarıya imza atıldığın kaydeden MHP İl Başkanı Şuayip Ak ,“Şehzadelerin asaletini gönlümüze yansıtan çok kıymetli hemşehrilerim, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Türk dünyasının bilge lideri muhterem genel başkanım Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin her birinize ayrı ayrı selamlarını ve teşekkürlerini iletiyorum. Omuz omuza dedik ve omuz omuza bir başarıya hep beraber bugün imza attık. Hepinize şükranlarımızı sunuyorum. Hepiniz sağ olun var olun” diye konuştu.
Cumhur ittifakı liderlerimizle beraber zafere ulaştık diyen Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Kani Karakollukcuoğlu ise, ”Yarım kalan işimizi bugün tamamladık. Vatanımıza, milletimize ve Amasya’mıza hayırlı ve uğurlu olsun. Cumhur ittifakı ilerlerimizle beraber zafere ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partimizin değerli genel başkanı Doktor Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partimizin Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici, Yeniden Refah Partimizin Genel Başkanı Doktor Fatih Erbakan bu dört partimizin liderlerine minnet ve şükranlarımızı sunuyor ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Araçlarına Türk bayrakları AK Parti flamaları açan vatandaşlar, şehir turu attı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA