SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

CENAZE HİZMETLERİNİN YANINDA, MEZARLIKLARDA DÜZENLENİYOR

CENAZE HİZMETLERİNİN YANINDA, MEZARLIKLARDA DÜZENLENİYOR
Bu haber 16 Ocak 2023 - 11:26 'de eklendi ve 87 views kez görüntülendi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın göreve geldiği gün başlattığı cenaze işleri ücretsiz hizmeti devam ederken, mezarlıklarda bakım-onarım çalışmaları da aralıksız sürüyor.

 

 

Sağlık kurumlarında veya dışında gerçekleşen vefat durumlarında ölüm belgesinin ilgili kurumca düzenlenmesinin ardından; cenazelerin taşınması, yıkanması, kefenlenmesi, defnedilmesi ve defin işleminin kayıt altına alınmasına yönelik hizmetlerin tamamında vatandaşlardan hiçbir ücret talep edilmemesinin yanında, ailelerin üzüntülü günlerinde sıkıntılarını bir nebze de olsa aşabilmelerini amaçlayan ve cenaze hizmetlerinin yanında, taziye evlerine, masa ve sandalye temini ile taziye çadırı kurulumuna kadar birçok hizmeti de ücretsiz veren Amasya Belediyesi, bunun yanında park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde bulunan mezarlıklarda da bakım-onarım çalışmalarına devam ediyor.

 

‘HİZMETLERİMİZLE VATANDAŞIMIZIN ZOR GÜNÜNDE YANINDAYIZ’

Vatandaşların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olduklarını söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şunları kaydetti;

“Halkın üzüntülü zamanlarında acılarını hafifletilebilmek adına böyle bir uygulamayı hayata geçirdik.  Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar hepimizin malumu, doğal olarak Amasyalı hemşehrilerimiz de bu sıkıntıdan payına düşeni yaşıyor. Artık tüm vatandaşlarımızın gelir düzeyini baz almadan cenaze işlerinde kendilerinden hiçbir ücret talep etmiyoruz. Bütün hizmetler ücretsiz olarak belediye personellerimiz tarafından devam ederken, mezarlıklarda çevre düzenleme çalışmaları da aralıksız sürüyor. Tüm bu sıkıntılara çözüm sunan çalışmalarımız ve hizmetlerimizle vatandaşımızın zor gününde yanındayız. Amasyalı hemşerilerimizle doğumdan ölüme, acıdan sevince kadar hayatın her anında bir arada olarak büyük bir aile oluyoruz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA