SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

EV HAYVANI KAYIT SİSTEMİ (PETVET)

EV HAYVANI KAYIT SİSTEMİ (PETVET)
Bu haber 21 Aralık 2022 - 15:07 'de eklendi ve 99 views kez görüntülendi.
Bütün illerde olduğu gibi Amasya’da da uygulama İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile serbest veteriner hekimleri tarafından gerçekleştiriliyor. Mikroçip ve kimliklendirme işlemi yapılan hayvanlar sisteme kaydediliyor.
Sahipli Kedi ve köpeklere çip uygulamasında son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu hatırlatan Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin; Bu tarihten itibaren çip taktırmayanlara 5199 sayılı kanun gereği idari para cezası uygulanacağı ve 1 Ocak 2023 tarihinden sonra da cezanın ödendikten sonra çip takma işlemi yapılacağını, mikroçip uygulamasının çok basit bir uygulama olduğunu, kedi ve köpeklerin sakin durduğu sürece aşı yaparmış gibi direk derisinin altına pirinç tanesi kadar bir çipin yerleştirildiğini, çipe ait seri numarası üzerinden kimliklendirme yapıldığını, 1 Ocak 2021’den bu yana 700 bin 765 adet sahipli kedi, köpek ve gelinciğin mikroçip uygulanarak kayıt altına alındığını, tüm bu işlemlerin ‘’Ev Hayvanı Kayıt Sistemi (PETVET)’’ sistemine kayıt edildiğini belirtti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA