SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

KURAN-I KERİM YAKILMASINA İZİN VEREN İSVEÇ’E, BAŞKAN SARI’DAN SERT TEPKİ

KURAN-I KERİM YAKILMASINA İZİN VEREN İSVEÇ’E, BAŞKAN SARI’DAN SERT TEPKİ
Bu haber 25 Ocak 2023 - 11:33 'de eklendi ve 118 views kez görüntülendi.
Türkiye’den NATO üyeliği için onay bekleyen İsveç’te İslam karşıtı gösterici aşırı sağcı Rasmus Paludan’nın tepkilere rağmen Stockholm’de Türkiye Büyükelçiliği yakınında belirlenen alanda Kuran-ı Kerim yakmasına Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı da sert tepki gösterdi.
Başkan Sarı açıklamasında; “İsveç hükümetinin aymaz tavırları sebebiyle yaşanılan olay ilk ya da son değildir. Yüce dinimize, sevgili peygamberimize ve insanlığa rehber olması için gönderilmiş Kuran-ı Kerime tarih boyunca bu tür saldırılar gerçekleştirilmiştir. Bunun sebebi açıktır; İslam dini adalettir ve suçlular adaletten korkar. İslam dini ışıktır ve karanlıktan beslenenler ışıktan korkar. İslam’ın doğrularına karşı söyleyecek sözü olmayanların, içine düştükleri acziyetin göstergesi olan bu çirkin eylem, inançlı yürekleri bir araya getirmekten öte, yapana yaptırana hiçbir fayda sağlamayacaktır. İslam’ın sancaktarı olan büyük Türk milleti ve kadim Türk Devleti bu saldırının muhataplarına gereken cevabı, gereken dersi mutlaka verecektir. Milyonlarca insanın kutsalına yapılan bu saygısızlık, bu hadsizlik yapanın ve yapılmasına göz yumanların yaşamları boyunca taşıyacağı bir kara leke olacaktır. Bu iğrenç saldırıyı bir kez daha kınıyor, yaşasın zalimler için cehennem diyorum” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA