SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

PEHLİVAN SEYİRCİYLE BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

PEHLİVAN SEYİRCİYLE BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR
Bu haber 26 Aralık 2022 - 15:17 'de eklendi ve 92 views kez görüntülendi.

Adı efsaneleşmiş Amasyalı Millî Güreşçi Hamit Kaplan’ın hayatını konu alan “Pehlivan” Belgeseli, seyircisi ile buluşmak için gün sayıyor.

Amasya’nın Hamamözü İlçesinde doğup Güreş tarihine adını altın harflerle yazdıran Efsane Güreşçi Hamit Kaplan’ın hayatını anlatan “Pehlivan” Belgeseli, vefatının 47’nci yıl dönümü olan 5 Ocak 2023 tarihinde izleyici ile buluşacak.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşçi Hamit Kaplan, adını Türk güreş tarihine altın harflerle yazdırdı. Bundan 47 yıl önce hayata veda eden efsane güreşçi, 11 yıllık güreş hayatında, sayısız şampiyonluk kazandı.

175 kez milli formayı giyen Hamit Kaplan’ın hayatı “Pehlivan” ismiyle belgesel oluyor. Kaplan’ın Amasya’nın Hamamözü İlçesinden tahta bir bavulla yola çıkıp güreşin zirvesine uzanan başarı hikayesi, gelecek nesillere aktarılacak.

Yönetmenliğini Amasya Hamamözü İlçe Özel İdare Müdürü Serdar Çolak’ın üstlendiği belgeselde güreş camiasının önde gelen isimlerinin röportajları bulunuyor.

Kaplan’ın geride bıraktığı fotoğraflar ve kullandığı eşyaların yanı sıra arşivlerde yer alan müsabakalarının görüntüleri de ekrana taşınıyor.

Hamamözü’nden çıkarak güreş tarihine adını altın harflerle yazdıran ve Çorum Amasya arasında geçirdiği trafik kazasında hayata gözlerini yuman Kaplan’ın örnek hayatı Pehlivan isimli belgeselle izleyicisi ile buluşacak. Şimdi bir müze olarak hizmet veren Kaplan’ın Hamamözü’ndeki evi ve çocukluğunun geçtiği Hamamözü’nden de görüntüler belgeselde yer alacak.

Amasya ve Hamamözü’nde birçok önemli noktaya adını veren efsane güreşçi Hamit Kaplan’ın hayatını konu alan “Pehlivan”, şampiyon güreşçinin vefatının 47’nci yıl dönümü olan 5 Ocak 2022 tarihinde ekrana taşınacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA