SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

teleferik projesi, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ’ya nasip oldu

teleferik projesi, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ’ya nasip oldu
Bu haber 25 Ocak 2023 - 11:27 'de eklendi ve 133 views kez görüntülendi.
Amasya’da Belediye Başkanlığı yapan birçok ismin çok isteyip hayata geçiremediği teleferik projesi, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ’ya nasip oldu. Turizme büyük katkı sağlayacak olan 160 milyon bütçeli proje ile marka şehir dünyaya açılacak.
60 yıldır hayal edilen projeyi gerçekleştirerek 12 Haziran 2023’te hizmete sunmayı planladıklarını açıklayan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Amasya yeniden bir Amasya daha olacak. Biz Amasya’yı hem turizmle hem de parayla tanıştıracağız” dedi. Adını Ferhat ile Şirin efsanesinden alan dağın zirvesindeki 380 dönümlük alanda belediye açık otoparkından başlayıp Ferhat Dağı zirvesinde son bulacak 1553 metre uzunluğunda yapılacak teleferik sisteminin gondol tip şeklinde 8 kişilik tasarlanmış panoramik görünüm, 22 adet kabin ve saatte bin kişi taşıma özelliği olacak. 100 dönümlük alanın ağaçlandırılması ve ücretsiz piknik alanlarının oluşturulması, kır lokantası, kır kahvesi, çocuk oyun parkı, ibadethane, pergola, kamelya, manzara seyir terası, süs havuzu ve büfeler yer alacağı projenin yakın zamanda inşaatına başlanacak.
‘VERDİĞİMİZ HER SÖZ MUTLAK SURETLE YERİNE GELECEKTİR’
1960’lı yıllardan sonra gelen tüm belediye başkanlarının bir teleferik hayalinin olduğunu ve bu hayali hayata geçirmenin kendisine nasip olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Biz büyüklerimizin 60 yıllık hayalini gerçekleştiriyoruz. Bu can bu bedende olduğu müddetçe verdiğimiz her söz mutlak suretle yerine gelecektir. İş üretmek yerine, laf üretmeyi tercih edenler ve her projeye olmaz diyenlere hep söylediğimiz gibi bizim hayat mücadelemizde ve bu şehirle ilgili hayallerimizde olmaz veya keşke kelimesi yok. Kararı verir istişare eder el el üstüne koyar o hayalimizi gerçekleştiririz. Niyet hayır akıbet hayır noktası ile beraber yola revan oluruz. Bizim işimiz çalışmak ve göreve geldiğimiz günden beri ayrım gayrım yapmaksızın canla başla çalışıyoruz. Yetiştiğim düstura göre kendime ait bir duruşum edep adap değerlerim ve kendime göre bir hayat mücadelem var. Bu memlekete hizmet noktasında, varlığı birliği dirliği konusunda da kendimi bu memlekete adamış bir belediye başkanıyım. Bu sebeptendir ki bu güzel şehir için kurduğum tüm hayalleri gerçekleştirmeyi hedefliyorum. Amasya’mız için ne güzel ise, ne yapılması gerekse bunun kavgasını veriyoruz ve sevdasını sürüyoruz. Menzil belli, hedef belli, varmak istediğimiz nokta bellidir. Teleferik projesi sadece turizme katkı sağlamak amacıyla tek yönlü düşünülmüş bir proje değildir. Ağaçlandırılacak 100 dönümlük alanla birlikte, Amasya’nın akciğerleri yeniden şekillendirilirken Amasya halkına da şehrin gürültüsünden ve telaşından uzak yeni bir yaşam alanı inşa ediyoruz. Teleferik projesi içindeki varış noktasındaki hayalimiz büfelerin, amfi tiyatronun, ibadethanenin, kamelyaların, çocuk oyun alanlarının, futbol sahası, 100 dönümlük bölümün ağaçlandırılması ve ücretsiz piknik alanlarının olduğu büyük bir projedir. Amasya’nın turizm potansiyelini artırmak, Amasya ekonomisini ve tanıtımını güçlendirmek, şehrin panoramik seyredilebileceği Ferhat Tepesi’ne ulaşımın hedeflendiği teleferik projemizin toplam maliyeti160 milyon lira olacak. İhale aşaması tamamlanan, sözleşmesi imzalanan bu büyük projenin temelinin atıldığı günü de hep birlikte göreceğiz. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA