SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

Türk Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen, Kadınlarımıza yönelik şiddete dur demek zorundayız dedi.

Türk Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen, Kadınlarımıza yönelik şiddete dur demek zorundayız dedi.
Bu haber 14 Aralık 2022 - 13:26 'de eklendi ve 108 views kez görüntülendi.
Maalesef her gün başka bir kadın öldürülüyor, şiddete uğruyor kadın cinayeti haberleri manşetten inmiyor diyen Başkan Dümen, “Ne yazık ki Isparta EKHTR hastanesinde görevli Server Bulut kardeşimiz cani bir şekilde katledildi. Server Bulut kardeşimize Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dilerim.
Yapılan araştırmalara göre Ülkemizde her 3 kadından biri fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik şiddete maruz kalıyor.
Kadına yönelik şiddeti önleyici yasalar maalesef yetersiz kalmaktadır. Çünkü yasal düzenlemelerin toplumsal hayata geçirilmesi zaman almaktadır. Bunun içinde kadın cinayetlerine karşı duyarlı toplumsal bilinç geliştirilmelidir.
Atasözlerimizde de” kızını dövmeyen dizini döver, kocası değil mi hem döver hem sever” anlayışı gibi geleneksel bakış açısı kadına şiddeti toplumda meşrulaştırmakta ve genellikle şiddet uygulayan ve cinayet işleyen kişiler namusunu temizleme, kadının ayrılık talebi, aldatıldığı gibi gerekçeler öne sürmektedir.
Bu nedenle kadına şiddeti ve cinayetleri durdurmak için uygulanan hukuksal düzenlemelere ek olarak, kadınlarımıza gerekli destek ve eğitimler verilmeli, kadınların toplumsal hayatta sosyal ve ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirecek düzenlemeler yapılmalı, çalışma hayatında kadın istihdamına daha çok yer verilmelidir.
Türk Sağlık Sen olarak, temennimiz bu tür olayların bir daha meydana gelmemesi başka Server Bulut’ların canice katledilmemesidir.” Diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA