SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

YAVUZ SELİM MEYDANINDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

YAVUZ SELİM MEYDANINDA  ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
Bu haber 26 Kasım 2022 - 15:26 'de eklendi ve 95 views kez görüntülendi.

Amasya Yavuz Selim Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan Öğretmenler günü kutlama programı Belediye Kültür Merkezindeki programla devam etti. Programa Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Fatih Ören, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Siyasi Parti Temsilcileri, kurum ve okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programda öncelikle Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Öğretmenler Günü mesajı okunduktan sonra aday öğretmenlik dönemleri sona eren öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
24 Kasım Öğretmenler Günü”nü tebrik ediyorum
Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, öğretmenlerin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğini icra etmekte olduğunu ifade etti.
Müdür Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü,”Ömrünü ilim öğretmeye ve güzel ahlakla yetişmiş bir nesil inşa etmeye adayan öğretmenlerimiz, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğini icra etmektedirler. Çünkü öğretmenlik, özü itibariyle “insan yetiştirme sanatı”dır.
O makam, kimi zaman Şeyh Edebali ile kimi zaman Akşemsettin ile kimi zaman Necmettin Yılmaz’la, Aybüke Yalçın’la özdeşleşmiş yüce bir makamdır.
Bundan evvel olduğu gibi bundan sonra da Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünde de işaret ettiği şekilde, gelecek nesiller öğretmenlerimizin öncülüğünde ve onların ufukları doğrultusunda istikametlerini belirleyeceklerdir.
Geçmişten aldığı emaneti geleceğe güvenle teslim etmeyi kendine kutsal bir vazife edinmiş bir meslek anlayışıyla yetiştirdiğiniz, kalbiyle kendi değerlerine, aklıyla geleceğin gelişmelerine bağlı dinamik nesiller geleceğimizin teminatı olacaktır.” Diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA