SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

YÜZME HAVUZU BAŞARIYI BERABERİNDE GETİRDİ

YÜZME HAVUZU BAŞARIYI BERABERİNDE GETİRDİ
Bu haber 28 Aralık 2022 - 11:25 'de eklendi ve 94 views kez görüntülendi.

Suluova Belediyesi tarafından 2021 Ağustos ayında 5 Milyon TL’den fazla bir bütçe ile ilçeye kazandırılan ve daha sonra yapılan kapsamlı yenileme sonrası geçtiğimiz Haziran ayında yeniden açılan Suluova Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yüzme sporunda ilk başarıları gelmeye başladı.

Okul Sporları Yüzme İl yarışmalarına ilk defa katılan Suluovalı genç yüzücüler, okul sporlarına ilk kez katıldığı sezonda büyük başarılar elde etti. Suluovalı genç yüzücülerden Muhammed Günebakmaz, Amasya il dördüncüsü olarak hem kendi adını hem de Suluova’nın adını yarışma tarihine yazdırdı.

Suluova Belediyesi tarafından yapılarak Ağustos 2021 tarihinde hizmete açılmasının ardından büyük rağbet gören ve Suluova’nın bu alandaki ilk projesi olan Suluova Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda Antrenör Alperen Çolak nezaretinde yaklaşık 7 aydır yüzme kursları gören 6 sporcudan Muhammed Günebakmaz, Kaan Sezgin, Özgür Cemil Doğan, Mehmet Arda Keten, Akif Eymen Kavak ve Zehranur Kara ilk kez bir yerel müsabakaya katılarak Okul Sporları Yüzme İl Yarışmalarında Suluova’yı temsil etti.

Amasya Gençlik Spor İl Müdürlüğü Havuzunda 22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Okul Sporları Yüzme İl Yarışmalarına İl genelindeki 10 okuldan yaklaşık 40 sporcunun katıldığı yarışmalarda Suluovalı yüzme sporcumuz Muhammed Günebakmaz ise katıldığı 50 Metre Serbest Stilde Amasya İl 4’üncüsü oldu ve bu alanda katıldığı ilk yarışmada ilk madalyayı Suluova’ya kazandırdı.

Okul Sporları Yüzme Amasya İl Yarışmalarında ayrıca, Suluovalı yüzme sporcularından Zehranur Kara ve Akif Eymen Kavak ise, yaş olarak kendilerinden büyükler ile katıldığı yarışmalardaki üstün gayretleri dolayısıyla Müsabakaların Yüzme Hakemleri tarafından jest yapılarak birer madalya ile ödüllendirildi.

Suluova’da çok sayıda yetenekli sporcular bulunduğunu ve ileriki zamanlarda daha üstün başarıların geleceğini belirten Yüzme Antrenörü Alperen Çolak, nu imkanı kendilerine sağlayan Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ile yarışmalara katılan sporcuları ve İlde yapılan yarışmalarda kendileriyle yakından ilgilenen yetkililere teşekkür etti.

Suluova Belediyesi’nin Suluovalı gençlere sunduğu imkan neticesinde Suluova Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda yetişen yüzlerce gençten biri olan yüzme sporcusu Muhammed Günebakmaz bu alanda ilk kez bir yerel yarışmada boy göstererek ilk derece ve madalyayı kazanmış oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA