SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

• SON GÜN 23 ARALIK

•	SON GÜN 23 ARALIK
Bu haber 29 Kasım 2019 - 16:18 'de eklendi ve 3.094 views kez görüntülendi.
  • 2019 yılı buzağı desteklemelerinden yaralanmak isteyen Amasya DSYB üyeleri ve Merzifon Süt Üreticileri Birliğine üye üreticilerinin 23 Aralık 2019 tarihine kadar tüm birlik şubelerine başvuruda bulunmaları gerektiği açıklandı.
    Konu ile ilgili yapılan paylaşımda; “Desteklemeden yararlanılması için buzağıların 4 ay yaşını doldurmuş, programlı aşılarının yaptırılmış olması şartı vardır. 2019 yılında ilk doğumunu yapan düvelerin buzağılama yaşı en fazla 810 gün, ineklerde ise destekleme yılı ile bir önceki buzağılama arasındaki sürenin en fazla 450 gün olması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak üyelerimizin birliğimize minimum 5 ay üye olup üye olduğu sürenin 3’te 2’si kadar süt ölçüm formu doldurması gerekmektedir. Bu koşullar da sağlandığı taktirde buzağı desteklemesiyle beraber, buzağı desteklemesi soy kütüğü farkı olan 175 TL ek ödenek alabileceklerdir. Ayrıca bakanlığın izin verdiği sperma üretim merkezlerinde Döl Kontrolü Protokolü kapsamındaki boğalardan, suni tohumlama sonucu doğan buzağılara ilave 50 TL; saf sütçü sığır ırklarının 5 yaş üzeri olanları ile diğer sığır ırklarının etçi veya kombine ırklarından bakanlıkça izinli tabii tohumlama boğaları veya suni tohumlama sonucu doğan buzağılara ise ilave 600 TL ödenek sağlanacaktır” denildi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA