SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

6 Ekim Cerebral Palsy

6 Ekim Cerebral Palsy
Bu haber 07 Ekim 2020 - 14:51 'de eklendi ve 140 views kez görüntülendi.
Kurt, “Cerebral palsy ya da diğer adıyla beyin felci kasların tonusunu, hareketini ve motor becerileri etkileyen bir problemdir. Vücudun koordineli ve amaçlı bir şekilde hareket etme kabiliyetini engeller. Solunum, mesane ve bağırsak kontrolü, yeme ve konuşma gibi motor becerileri ve kasları içeren diğer vücut fonksiyonlarını da etkileyebilir. Çoğu durumda, görme, işitme ve dokunma duyusunda da sorunlar vardır. Cerebral palsy bir hastalık değildir. Aksine, kas hareketlerini kontrol eden beyin hasarının neden olduğu bir grup belirtidir. Farkındalık yaratmak için 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü olarak ilan edilmiştir.
İl Müdürlüğümüz ve Bağlı Kuruluşlar tarafından 6 Ekim Cerebral Palsy farkındalık gününde;
Yalı Boyu Evleri, Kral Kaya Mezarları ve Harşena Kalesinin 6 Ekim 2020 tarihinde cerebral palsy nin farkındalık rengi olan yeşil renk ile ışıklandırılması. Gün içerisinde İl Müdürlüğümüz sosyal medya mecraları aracılığı ile geniş kitlelere ulaşılarak konu hakkında insanların bilgi sahibi olmasının sağlanması. İl Müdürlüğümüze bağlı Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından il merkezde yaşayan Cerebral Palsy engelli aileleri ziyaret edilecek.” Dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA