SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

Adli yıl açıldı

Adli yıl açıldı
Bu haber 01 Eylül 2020 - 16:24 'de eklendi ve 159 views kez görüntülendi.

Önümüzdeki dönemde, imkanlarımız dahilinde Amasya Barosu olarak meslektaşlarımızın tüm sıkıntılarında yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Ağır Pandemi süreci yaşanırken ve mesleki sorunların çözümü için Siyasal İktidardan bir yakınlık beklenirken bir baromuzun yaptığı açıklama bahane edilmek suretiyle TBMM’ne verilen Baroların yapısı ve seçim sistemlerini değiştiren, Yargının Barolar eliyle siyasallaşmasına ve Baroların yapısını zayıflatmaya yani savunma mesleğinin güçsüzleştirecek  yasa değişikliğinin tüm barolarımız ve Avukatların çok büyük bir çoğunluğunun direnişine ve karşı durmasına rağmen yasalaşması Meslek Camiamızda büyük tepki ile karşılanmış, karşılanmaya da devam etmektedir. Bu akıl dışı Yasal düzenlemenin Anayasa Mahkemesince İPTAL edileceğine inancımızı korumaya devam etmekteyiz.  Öte yandan yargının artan sorunları ve özellikle yargı bağımsızlığını ortadan kaldırıcı tavır ve tutumlar ile yargıya güvenin azaldığı, Adil yargılama ilkesini bertaraf edici gelişmeler ile yargının Adil olmasının yanında Adil görünmesi ilkelerinin de dikkate alınmadığı bir dönemden geçilmektedir. Adaletin yargıda aranması yerine sosyal medya ve siyaset kurumları üzerinden aranmasının  Türk Yargı sistemi için telafisi mümkün olmayan hasarlar bırakacağını ve toplumsal barışı tehdit edeceğini açık bir şekilde görmekteyiz. Hiçbir şekilde ölüm orucunu kabul etmemekle birlikte bu dönemde sırf adil yargılanma isteği için bir meslektaşımızın ölüm orucu nedeni ile  hayatını kaybetmesini de bu dönemin acı bir tablosu olarak değerlendirmekteyiz. Sorumlu tüm siyasetçileri ve kurumlar ile Yargının üst belirleyicilerini yargı üzerindeki olumsuz baskı ve sorunlar karşısında bir kez daha görevlerini yapmaya davet ederken, adil yargılanmanın sağlanması için büyük çaba sarfeden meslektaşlarımızın gayretlerini taktir ile karşılamaktayız. Biz Avukatlar tüm olumsuz koşullara karşın cübbemizi iliklemeden görevimizin bilinç ve sorumluluğu ile Hukuk Devletinin yaşaması için çalışmaya devam edeceğiz.

Devletin, terör ile hukuk içerisinde yapmış olduğu mücadeleye desteğimiz devam ederken, bu uğurda yaşamlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet kederli Aileleri ve Türk Milletine başsağlığı dileklerimizi tekrarlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Doğu Akdeniz de sürdürdüğü petrol ve petrol türevlerini arama çalışmalarını destekliyor, bağımsız bir ülke refleksi ve duruşunun yanında olduğumuzu da vurguluyoruz.    Yukarıda belirttiğimiz tüm olumsuz koşullara karşın yeni Adli Yılın bir önceki yılı aratmayacak verimlilikte geçmesini diliyor, tüm meslektaşlarımıza sağlıklı ve başarılı bir Adli Yıl temennisinde bulunuyoruz.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA