SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

Amasya İl Mili Eğitim Müdürlüğü Merzifon OSB ile yeni bir iş birliğine imza attı.

Amasya İl Mili Eğitim Müdürlüğü Merzifon OSB ile yeni bir iş birliğine imza attı.
Bu haber 25 Ocak 2023 - 11:38 'de eklendi ve 121 views kez görüntülendi.
Meslek liseleri her geçen gün büyümeye iş birliklerini artırmaya devam ediyor. İş birliği güçlendirme konulu toplantı Amasya’nın Merzifon ilçe OSB’de Meslek Liseleri ile gerçekleşti. Toplantıya Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat,İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Fatih Kamzeli,Merzifon OSB Müdürü Hasbi Altuntaş, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, OSB Müteşebbisleri, Meslek Lisesi Müdürleri katıldı.
Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Sayın Bakanımız Mahmut Özer’in ifadelerinde belirttiği üzere mesleki eğitim Türkiye geleceğidir. Mesleki Eğitim kurumları konum olarak sanayi ile iç içe olmalıdır. Bu ıskalanmıştır. İş birlikleri sayesinde eksiklik giderilecektir. Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Merzifon OSB ile yaptığımız iş birliği ile öğrencilerimiz üreten Türkiye’de Amasya’yı temsil etme adına bir adım daha atmıştır. İş birlikleri, protokoller mesleki eğitim adına milat niteliği taşımaktadır. Meslek Liseleri Türkiye geleceğine güç vermekte; öğrencilerimiz Türkiye Yüzyılı için var güçleri ile çalışmaktalar. Bu iş birlikleri bizleri ziyadesiyle memnun ediyor, geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. İş birlikleri sayesinde meslek lisesi öğrencilerimiz sektörde kullanılan son model teknolojik imkanları yakından takip ederek yetişmekte, aranan elemanda bulunması gereken vasıfları kazanarak, eksikliklerini tamamlayarak sektördeki mesleki yeterliliğe ulaşmaktalar. Son zamanlarda sektörün ihtiyacı olan ara eleman sıkıntısı, yapılan iş birlikleri ile ortadan hızlıca kalkması planlanmakta. Amasya’da mesleki paydaşlarla sağladığımız eş güdümlü çalışmalarla piyasada daralan ara eleman istihdamı bu sayede çözüme ulaşmış olacaktır. Bakanlığımızın 2022 yılının sonuna kadar 1 milyon 250 bin çırak, kalfa hedefi gerçekleşti. Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak mesleki eğitimi çok daha güçlendirip sizlerle el birliği yaparak iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağını hızlı bir şekilde yetiştireceğiz. Yapılan iş birlikleri ve protokollerin hayırlı olmasını diliyorum. ” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA