SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

SOYDAŞ; “GÖREVDE YÜKSELME SINAVI BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR”

SOYDAŞ; “GÖREVDE YÜKSELME SINAVI BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR”
Bu haber 02 Nisan 2019 - 16:52 'de eklendi ve 747 views kez görüntülendi.

Amasya Türk Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcısı Nihal Soydaş, Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları ile ilgili duyuruyu 18 Ekim 2016’da yayınlamış ve sınavın 12 Şubat 2017’de yapılacağını ilan etmişti dedi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Soydaş şunları kaydetti: “22 Ekim 2016 tarihinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğinde bir değişiklik yapılarak tüm kadrolar için mülakat getirilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı da 25 Ekim 2016 tarihinde Makam onayı ile görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarını iptal edilmiştir. “ duyuru ile yayınlamıştı. Bakanlık yetkilileri mülakatla ilgili çerçeve yönetmeliğe uyum düzenlemeleri nedeniyle bu iptali yaptıklarını açıklamışlardı.
31 Mart tarihinde Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde çerçeve yönetmeliğe uyum düzenlemeleri yapıldı. Bu düzenlemenin üzerinden tam 2 yıl geçmesine rağmen Sağlık Bakanlığı hala görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için herhangi bir ilan yayınlamamıştır. Aradan geçen süreyi ne erteleme ne de mevzuata uyum süresi ile değerlendirmek mümkün değildir. Burada bir kasıt yoksa ihmal olduğu açıktır. 2015 yılında yapılan ve çalışanların beklentilerini karşılamaktan çok uzak kalan sınav da düşünüldüğünde, Sağlık Bakanlığı personelinin bu konuda mağdur edildiği ortadadır. Çalışanların sınav beklentisi çok yüksekken Bakanlığın bu talebe daha fazla sessiz kalması kabul edilemez. Sağlık Bakanlığı bu durumu derhal sonuçlandırmalı ve sınavla ilgili takvimini bir an önce açıklamalıdır. Sözleşmeli yöneticilik iptal edilerek orta ve alt düzey yöneticilerin atamalarının tamamında görevde yükselme sınavı ile gerçekleştirilmelidir. Ancak böylelikle hak edene hakkı, iş ehline verilebilecektir. Ayrıca her şartta karşı olduğumuz sözlü sınavda, yazılı sınav da kazanılmış hakkın gasp edilmeyeceği bir düzen çerçevesinde yapılmalıdır. Mülakat komisyonları eskisi gibi adaletin terazisinin ortadan kaldırılıp, kul hakkının yenildiği yerler olmamalıdır” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA