SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

AMASYA’DA SUNİ TOHUMLAMA İLE MELEZ BUZAĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ!

AMASYA’DA SUNİ TOHUMLAMA İLE MELEZ BUZAĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ!
Bu haber 12 Eylül 2020 - 9:24 'de eklendi ve 389 views kez görüntülendi.

Suni tohumlamayla etçi melezi buzağılar yetiştiriliyor

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği uyguladığı proje kapsamında suni tohumlama yoluyla etçi melezi buzağılar elde ediyor.

18 dağ köyündeki sığırlarda suni tohumlama uygulamaları yapıldığını söyleyen Birlik Başkanı Güner Arslan, amaçlarının pastoral dağlık alanlar ve meralarda melez buzağı yetiştiren işletmelerde limuzin, angus, charolais, simental gibi etçil özellikleri çokça olan buzağılar elde edilmesi olduğunu söyledi.

Türkiye’deki et ihtiyacını karşılamak istediklerini belirten Arslan, “Bu sayede Türkiye’nin et açığı ihtiyacının bir nebzede olsa karşılayabilmek ve Suluova Organize Besi Bölgesinde bulunan işletmelerimizin de talep etmiş oldukları besi materyalinin sağlanmasını hedeflemekteyiz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA