SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

Başkan Sarı, Şeker Fabrikasının Açılış Törenine Katıldı

Başkan Sarı, Şeker Fabrikasının Açılış Törenine Katıldı
Bu haber 14 Eylül 2020 - 15:24 'de eklendi ve 143 views kez görüntülendi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Bu yıl Şeker Fabrikası’nın 67’inci pancar alım kampanyası açılış törenine katıldı.

Merkeze bağlı Suluova İlçesi’nde faaliyetini sürdüren Şeker Fabrikası’nın 67’inci Pancar alım kampanyasında konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şunları kaydetti; “Bugün Amasya’mız, pancar üreticilerimiz ve şeker fabrikamız için özel ve güzel bir gün. Şeker fabrikamızın 67’inci pancar alım kampanyası hayırlı ve bereketli olsun. Yapılan alımların, üreticilerimiz açısından kazançlı bir yıl olmasını diliyorum. Ülkeler, devletler ne kadar sanayileşirse sanayileşsin, Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, toprak ve tarım önemini her zaman koruyacaktır. İnsanlığın geleceği toprakta ve tarımdadır. Amasya’mızda toprağın ve tarımın kıymetini bilen şehirlerimizdendir. Çok şükür arazilerimiz verimli ve bereketli. İstanbul genişliğinde bir tarım arazimiz var. Arazimizin yarısında da tarım üretimi yapılıyor. Hemşehrilerimiz geçimlerinin yüzde 40’ını topraktan ve tarımdan elde ediyor. Türkiye’de her yıl 19 milyon tona yakın pancar üretiliyor. Bunun yıllık 800 bin tonu Amasya’mızda emek veren çiftçilerimiz tarafından sağlanıyor. Elde edilen bu pancardan yıllık 100 bin ton şeker üretilmektedir. Çiftçimizin üretmiş olduğu pancardan, şeker, hayvan yemi olarak kullanılan küspe ve gıda imalatlarında kullanılan melas üretiminin de yapıldığı bir gerçektir. Böylece tarladan elde ettiğimiz ürünle hem ağzımız tatlanıyor, hem de hayvanlarımız besleniyor. Görüldüğü gibi şeker pancarını hayatımızın her noktasında faydalı bir ürün olarak değerlendirebiliriz. Bu sebeple başta pancar üretimi yapan çiftçilerimiz ve alım yerinden üretim aşamasının her kademesinde katkıda bulunan çok kıymetli çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dünya’da nüfus arttıkça toprağın kıymeti daha da artıyor. Bu nedenle toprağı ihmal etmemeli, tarımı terk etmemeliyiz. Bu noktada Amasyalılar olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Çalışarak, üreterek ülkemiz ekonomisine önemli bir katkı sağlıyoruz. Biz her zaman çalışan ve üreten bir milletiz. İşte gördünüz salgın bir hastalık çıktı, bir anda bütün hesaplar değişti. Turizm bıçak gibi kesildi. Ticaret çok yavaşladı. Ama tarımın önemi daha çok arttı. Biz de tarlamızı, toprağımızı iyi değerlendirerek, daha çok üretim yapmalıyız. Bu anlamda çiftçilerimizin de benimle aynı düşüncede oldukları inancındayım. Üretimi artırmak için çiftçilerimize olan desteğimizi artırıp, üretimin sağlanmasında elimizden gelen tüm gayreti sarf etmeliyiz. Tabi sözlerimiz bura ile sınırlı kalmıyor. Ankara’ya gittiğimizde muhataplarımıza da söylüyoruz. Tarımın durumunu, çiftçilerimizin taleplerini anlatıyoruz. Onların da artık ülke ekonomisinin kalkınmasında, tarımın önemli bir yere sahip olduğu inancını taşıdıklarını ifade etmek istiyorum. Bundan sonra tarıma ve toprağa daha çok ehemmiyet verilmesi gerektiğinin inancında olan birisiyim. Bu duygu ve düşüncelerle, çiftçilerimiz ve üreticilerimiz için bayram günü olarak kabul ettiğimiz 67’inci pancar alım kampanyamızın bol ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Törene Amasya Milletvekilleri Levent Karahocagil, Hasan Çilez ve Mustafa Tuncer, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Suluova Kaymakamı Abdullah Şen, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Ediz, Göynücek Belediye Başkanı Kadir Fatih Erdoğan, Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, MHP Amasya İl Başkanı Şuayip Ak, MHP Suluova İlçe Başkanı Rıfat Uzun, Ak Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Zeki Eraslan, Amasya İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mesut Ünal ve Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.Konuşmaların ardından bölgede poları en iyi olan ve fabrikaya pancarını teslim eden çiftçilere protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeler verildi. Daha sonra Suluova İlçe Müftüsü Süleyman Çoban tarafından yapılan dua ve kurban kesimi sonrası tören sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA