SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

GÖNÜLLÜ GÖZLEMCİLER ARANIYOR

GÖNÜLLÜ GÖZLEMCİLER ARANIYOR
Bu haber 29 Mart 2019 - 10:46 'de eklendi ve 416 views kez görüntülendi.

Oy ve ötesi, 31 Mart seçimleri için Merkez, Göynücek ve Merzifon ilçelerinde gönüllü gözlemcileri bekliyor.
2014 yılından beri şeffaf ve denetlenebilir seçim süreçleri için faaliyet gösteren Oy ve Ötesi, 31 Mart’ta yapılacak seçimler için gönüllü̈ sandık gözlemcisi (müşahit) kayıtlarını açtığını duyurdu. Gönüllü̈ olmak isteyenler oy ve http://xn--tesi-4qa.org/ adresinden kolaylıkla kaydolabilecek.
Oy ve Ötesi Amasya temsilcisi Yaşar Küp Oy ve Ötesi adına yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Şeffaf ve denetlenebilir seçim hedefi doğrultusunda bir araya gelen gönüllülerden oluşan Oy ve Ötesi, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için de sandık güvenliğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2014 yılından beri 8 seçimde, yaklaşık 250 bin gönüllüsüyle, Türkiye’nin dört bir yanında varlık gösteren Oy ve Ötesi, faaliyetlerini tamamen tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütüyor.
Gönüllü̈ sandık gözlemcisi (müşahit) olmak isteyen herkesin oy ve http://xn--tesi-4qa.org/ sitesinden kolaylıkla kaydolabileceğini duyuran Oy ve Ötesi, seçim günü uygulamalarının mevzuata uygun şekilde gerçekleşmesi amacıyla seçimlere ilişkin bilgi birikimini ve tecrübelerini, vereceği eğitimlerle gönüllülerine ve tüm seçmenlere bir kez daha aktarmayı hedefliyor.
Oy ve Ötesi, 31 Mart seçimlerine yönelik gönüllü̈ sandık gözlemciliği (müşahitlik) organizasyonunu, geçmiş seçimlerde en yüksek oyu alan iki siyasi parti arasındaki oy farkının birbirine yakın olması ve ilgili ilde/ilçede Oy ve Ötesi gönüllüsünün bulunması kriterlerinden yola çıkarak yaptığı analiz çalışması doğrultusunda il ve ilçe bazında önceliklendirdiğini açıkladı. Bu analize göre Amasya ilinin Merkez, Göynücek ve Merzifon ilçeleri, müşahide öncelikli olarak ihtiyaç duyan ilçeler olarak tespit edildi. Merkez, Göynücek ve Merzifon ilçeleri için gönüllü gözlemci başvurusu almaya başlayan Oy ve Ötesi, bu ilçelerde yapılacak eğitimleri oy ve http://xn--tesi-4qa.org/ sitesinden duyuracak.
Önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart’ta da ücretsiz mobil uygulaması aracılığıyla, seçimlerde ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgi ve dokümanları seçmenlerin erişimine hazır bulunduracağını ifade eden Oy ve Ötesi, dileyen herkesin uygulama aracılığıyla sandık sonuç tutanağı fotoğraflarını Türkiye Tutanak Teyit (“T3”) sistemine gönderebileceğini belirti. Oy ve Ötesi ayrıca, elde edilen tutanaklardaki sayısal veriler ile açıklanan sonuçların, bu seçimde de, T3 sistemi aracılığıyla karşılaştırılıp kontrol edileceğini duyurdu.
Kayıt için: www.oyveotesi.org,

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA