SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

Gürer: “Emekliler geçinemiyor”Dedi

Gürer: “Emekliler geçinemiyor”Dedi
Bu haber 09 Ekim 2020 - 16:25 'de eklendi ve 367 views kez görüntülendi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Türkiye  Emekliler Derneği  Genel Merkezini  ziyaret etti.Gürer: “Emekliler geçinemiyor” Gürer: “Emeklilerde çoğunluk açlık sınırı altında aylık alıyor” Gürer:  “En düşük emekli aylığı asgari ücrete eşitlensin”CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye  Emekliler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Genel Başkan Kazım Ergün ve yöneticiler ile görüştü. 12 milyon emeklinin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürer, başta intibak düzenlemesi olmak üzere, sağlıkta katkı payının kaldırılması, taban maaşının ve bayram ikramiyelerin asgari ücret düzeyinde olması, kira ve yakacak yardımı yapılması gibi taleplerin iktidar tarafından  karşılanması gerektiğini söyledi.GÜRER, EMEKLİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Başkanı Kazım Ergün ve yönetim kurulu üyeleriyle emeklilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin görüş alış verişinde bulundu. 

EMEKLİLER GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR Türkiye’de sayıları 12 milyona ulaşan emeklilerin büyük çoğunluğunun yaşadığı en önemli sorunun geçim sıkıntısı olduğuna dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Maaşları asgari üretin altında olan milyonlarca emekli, çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor” dedi. 

PAZARA GİDEMEZ HALDELER Emeklilerin çoğunluğunun çarşı -pazar alışverişi düzenli yapacak gelire sahip olmadığını  ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Her gün gelen zamlar ile emekli geliri sabit kalınca baş edemez durumdalar. Elektrik ve ısınma giderleri ve kirada olanlar için ekmek iyice küçüldü. Bazı emekliler semt pazarlarına, fiyatlar düşer umuduyla geç saatlerde gidiyor. O zaman bile kilo ile alış veriş yapamaz haldeler. Beslenme, ısınma ve elektrik giderlerinin yanında bir takım elbise dahi alamaz durumdalar” diye konuştu. 

PANDEMİ SÜRECİ EMEKLİLERİN YAŞAM KOŞULLARINA DAHA DA ZORLAŞTIRDI  Mart ayından bu yana ülkemizde etkisini gösteren pandemiden en ağır etkilenen kesimlerin başında emeklilerin geldiğine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Döviz kurlarındaki artış, yüksek enflasyon ve ekonomik kriz ve başta temel gıda ürünleri olmak üzere tüm ürünlere art arda gelen zamlar, çoğunluğu asgari ücretin altında maaş alan emeklilerin belini iyice büktü” şeklinde konuştu. 

İNTİBAK DÜZENLEMESİ MUTLAKA YAPILMALI  6283 sayılı kanunla 2000 yılından önce emekli olanlara yapılan intibakın, bu tarihten sonra emekli olanlara uygulanmamasının, emekliler arasında ciddi maaş farkı oluşturduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere intibak düzenlemesi için verdiği kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda reddedildiğini hatırlattı. Ancak intibak düzenlemesi mutlaka sağlanmalıdır” dedi.BAYRAM İKRAMİYELERİ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKARILMALI  Emeklilerin taban maaşının ve bayramlarda verilen 1000 TL tutarındaki ikramiyelerin asgari ücret düzeyine çıkarılması konusunda da kanun teklifi verdiğini ve bu teklifin Meclis’te olduğunu kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlıkta katkı payının kaldırılması yönünde de TBMM Başkanlığına önerge verdiğini ifade etti. 

ISINMA VE KİRA YARDIMI ŞART CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına verdiği 2 ayrı Kanun Teklifi ile de emeklilere yılda 2 bin TL ısınma yardımı ve 600 TL kira yardımı verilmesini talep etiğini hatırlattı. GENEL BAŞKAN ERGÜN’DEN, GÜRER’E TEŞEKKÜR  Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün de CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, her fırsatta emeklilerin sorunlarını TBMM gündemine getirip, çözümü noktasında takipçi bir gayret içinde olmasından dolayı tüm emekliler adına teşekkür etti.Genel Başkan Kazım Ergun, başta intibak yasasıyla ilgili sorunlar olmak üzere, emeklilerin yaşadığı sorunların çözümü kavuşturulması için başlattıkları mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. Emeklilerde düşük aylık alan büyük bölümün ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını kaydedip, sorunları ilgili mercilere iletip, çözümü için taleplerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA