SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLE BİR ADIM ÖNDE OL!

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLE BİR ADIM ÖNDE OL!
Bu haber 16 Ağustos 2021 - 15:28 'de eklendi ve 3.321 views kez görüntülendi.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Işık, “Tercih Döneminde” Hitit Üniversitesi, Meslek Yüksekokulları hakkında bilgilendirme yapmak üzere gazetemize mülakat verdi.

Doç. Dr. Işık, tercih yapacak adaylar ve aileleri için eğitim almak istedikleri üniversite kadar şehrin de önemli olduğunu kaydetti. Bu bağlamda Hitit Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencileri tarihi ve kültürel dokusu zengin, menşei binlerce yıl öncesine dayanan kent kültürü gelişmiş, güvenli bir şehir olarak Çorum’un beklediğini kaydeden Doç. Dr. Işık, Hattuşa’dan, Alacahöyük, Şapinuva’ya kadar dünya kültür mirası içerisinde önemli yere sahip değerlere ev sahipliği yapan Çorum’un Roma, Selçuklu, Osmanlı döneminden kalma eserlerle tam bir tarih ve kültür şehri olduğunu bu anlamda gençlerimize buraları görmek adına önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.Çorum’un yaylaları, kamp ve piknik alanları, İncesu Kanyonu gibi doğaya ilgi duyan gençlerimize de önemli imkanlar sunduğunu kaydeden Doç. Dr. Işık, şehrin aynı zamanda bölgesinde Makine ve imalat sanayi başta olmak üzere, altın, kiremit, gıda sanayinde öncü sanayi şehirlerinden birisi olduğunu kaydetti.Doç. Dr. Işık, güçlü sosyo-ekonomik yapısıyla Çorum’un öğrenci dostu bir şehir olduğunu, ulaşımın kolay, barınma imkânları bakımından da hiçbir sıkıntının yaşanmadığı iller arasında bulunduğunu belirtti. KYK yurt kontenjanlarının üniversite öğrencilerinin taleplerini karşıladığını, özel apart, yurt ya da ev ortamı imkânlarının da isteyen öğrenciler için yeterli olduğunu belirtti.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları kampüsleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Işık, şunları kaydetti:

  • “Çorum’da şehrin en gözde alanlarından birinde kurulmuş olan merkez meslek yüksekokulları kampüsümüz, mazisi 1976 yılına kadar uzanan köklü aynı zamanda yeşil, çevre dostu, ulaşım sorunu bulunmayan, sosyal ve kültürel bakımlardan son derece donanımlı bir kampüstür. Kampüsümüzde derslik ve uygulama laboratuvarları dışında sesli-sessiz çalışma salonları, kafeterya, öğrencilerimizin bütünüyle ihtiyaçlarını karşılayan modern yemekhane, Hitit Üniversitesi Uyulama Oteli ve yine yakında yayın hayatına başlayacak olan Medya İletişim Programı Uygulama Radyosu Hitit FM (100.5) bulunmaktadır. Bu kampüsümüz, Sosyal, Teknik Bilimler ve Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokullarımıza hizmet vermektedir.

Sungurlu, Alaca, Osmancık ilçelerimizdeki meslek yüksekokullarımız da son derece donanımlı ve konforlu kampüslere sahiptir. İskilip Meslek Yüksekokulu’nda ise kampüsleşme çalışmalarımız devam etmektedir.

Kampüslerimizde, öğrencilerimize çok uygun bir ücretle öğle yemeği imkânı sunulmakta, maddi durumu olmayan öğrencilerimize yemek bursu verilmekte, maddi imkânları çok daha zayıf öğrencilerimize ise talepleri halinde kısmi zamanlı çalışma olanağı verilmek suretiyle ekonomik katkı sunulmaktadır.”

Meslek Yüksekokullarının esasında işletmelerin aradığı ara eleman yetiştiren eğitim kurumları olduğunu belirten Doç. Dr. Işık, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında bütün eğitim-öğretim süreçlerinin bu anlayışla yürütüldüğünü kaydetti. Işık: “Öznemiz mesleki eğitimdir. Bu bağlamda Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğine dayalı bir eğitim ve öğretim yapmaya çalışıyoruz. İşletmelerin bilgi ve tecrübelerinin kampüse öğrenci ve hocalarımıza aktarılması, öğrencilerimizin de işletmelere götürülmek suretiyle yerinde mesleki, teknik uygulamaları incelemeleri, müşahede etmeleri bizim için çok önemli. Ayrıca başta Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde Halk Eğitim merkezlerinde açtığımız sertifika programlarıyla öğrencilerimizin donanımlarını ve diplomalarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda yeniden yüz yüze eğitimin başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bütün bunlarla birlikte yeni nesil mesleki eğitim konsepti diyebileceğimiz bir uygulamaya geçmek üzeriyiz. 3+1 İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması denilen bu konsepte göre öğrencilerimize üç dönem kampüste teorik ve uygulama dersleri verdikten sonra onları bir dönem de işletmelerde bir fiil uygulama eğitimine tabi tutmak suretiyle mesleki tecrübe kazandıracağız. Bu sayede öğrencilerimiz hem meslekleriyle ilgili sektörü tanıma, mesleki uygulama becerilerini geliştirme, iş disiplini kazanma hem de sektörle irtibat kurmak suretiyle iş bulma fırsatı yakalayacaklardır. Bu sistem aradığımız, özlemini duyduğumuz mesleki eğitimde kalifiye eleman ihtiyacımızın karşılanması bağlamında ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Biz bu eğitim konseptine geçmek için 2018’den bu yana bütün paydaşlarımızla birlikte gerekli alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Bilindiği üzere bu hususta YÖK tarafından hazırlanan “Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” yayınlandı, şimdi yine YÖK tarafından yönetmeliğin kapsamına giren programların belirlenerek ilan edilmesini bekliyoruz”

  • Doç. Dr. Işık, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında bulunan programlar hakkında da bilgiler verdi:

“Üniversitemizde gerek Lisans gerekse ön lisans programlarında günümüzün ihtiyaçlarını gözeten, istihdamı önceleyen bir yaklaşımla yeni bölümler açıyoruz. Bunlar yanında “Dikey Geçiş” imkânlarını da önemli görüyoruz.

  • Üniversitemiz, rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün göreve gelmesi ardından yoğun çalışmalar sonucu üniversitemiz “ YÖK Tarafından Yürütülen Yükseköğretim Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında “Makine ve İmalat Teknolojilerinde” ihtisaslaşmak üzere seçilen tek üniversite oldu. Bu vizyonla hareket ederek meslek yüksekokullarımızı da farklı alanlarda ihtisaslaştırılmaya çalışılıyoruz.
  • Mezun olduktan sonra istihdam olanakları çok iyi olan çok sayıda güncel programımız var. Bunların hepsini ele almamız mümkün değil ancak bazılarını burada zikretmek isterim. Sosyal Bilimler MYO’da Adalet, Medya ve İletişim, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği,  Sosyal Güvenlik,  Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yerel Yönetimler gibi çok sayıda önemli programımız var.

Teknik Bilimler MYO’da, Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği, Otomotiv Teknolojisi, Laboratuvar Teknolojisi,  Moda Tasarımı, Mimari Dekoratif Sanatlar, Mekatronik gibi daha çok sayıda güçlü programımız var.

Sağlık Hizmetleri MYO aslında yeni açılan bir okulumuz ve sahaya Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri, Eczane Hizmetleri, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İş ve Uğraşı Terapisi, Odyometri gibi istihdam oranları son derece yüksek programlarla girdiğimizi belirtmek isterim. Alaca Avni Çelik MYO’da Aşçılık, Laborant ve Veteriner Sağlık,   Tıbbi Laboratuvar Teknikleri gibi; İskilip MYO’da Grafik Tasarımı, İç Mekân Tasarımı,  Mimari Restorasyon gibi; Osmancık Ömer Derindere MYO’da Lojistik, Elektronik Teknolojisi, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik gibi ;  Sungurlu MYO’da Çocuk Gelişimi,  Fizyoterapi,  Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Hizmetler, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama gibi daha burada zikredemediğim çok sayıda programımızı öğrencilerimiz gönül rahatlığı ile tercih edebilirler.”

Doç. Dr. Işık, öğrencilere yönelik düzenlene sosyal ve kültürel plan ve programlar hakkında da şunları söyledi: “Gençlerimizin eğitim-öğretim süreçleri boyunca alanları yanında sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerini önemsiyoruz. Onların sağlıklı, güçlü, özgüvenli bireyler olarak yetişmelerine katkı sunacak plan ve programlar geliştirmeyi üniversite olarak bir görev addediyoruz. Bu bağlamda sağlık, sanat, spor, tarih, edebiyat, çevre vb. hemen her alanda ilgilerine göre öğrencilerimizin bir araya gelerek Öğrenci Kulüpleri kurmalarını ve faaliyetlerde bulunmalarını maddi ve manevi olarak sürekli teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizin ülke ve dünya gündemini yakından takip etmelerini, gündelik hayatta yaşanan sosyal problemlere karşı duyarlı, bilinçli faaliyetler içerisinde olmalarını önemsiyor, sağlıktan, çevreye kadar hazırlanan sosyal sorumluluk projelerini destekliyoruz. Milli, manevi, insani değerlerin öğrenilmesi, yaygınlaştırılması noktasında faaliyetlerde bulunmayı başka bir deyişle değerler eğitimini bir misyon olarak benimsiyoruz. Öğrenci kongreleri, tarihi ve kültürel geziler, birimler arası spor müsabakaları, hoş geldiniz şenlikleri, mezuniyet törenleri ile gençlerimizin kişisel gelişimlerine çok yönlü olarak katkı sunmaya, yaşamlarının her bir dönüm noktasına hayatları boyunca çok güzel bir şekilde anımsayacakları anılarla dokunmaya çalışıyoruz.”

Son olarak Doç. Dr. Işık, Değerli Öğrencilerimiz: “Tarihi ve kültürel dokusu zengin, gelişmiş, güvenli, kent kültürü olan bir şehirde; yeni nesil eğitim ve öğretim vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren bir üniversitede geleceğe hazırlanmak için gönül rahatlığıyla Hitit Üniversitesi fakülte ve Meslek Yüksekokullarında bulunan bölümleri tercih edebilirsiniz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA