SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

“Mazerete Bağlı Yer Değişikliği

“Mazerete Bağlı Yer Değişikliği
Bu haber 20 Ocak 2023 - 14:22 'de eklendi ve 123 views kez görüntülendi.

Talepleri Bütünüyle Karşılanmalı”

Eğitim Bir Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, “Mazerete bağlı yer değişikliği talepleri bütünüyle karşılanmalı, öğretmenlerin mağduriyeti il/ilçe emriyle giderilmelidir.”dedi.

Başkan Camcı konuya ilişkin açıklamasında: “Eğitim-Bir-Sen olarak Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanamayan öğretmenler için, kişinin tercihine bağlı olarak mazeretin bulunduğu il veya ilçe emrine atama yapılması konusunda gerekli düzenlemenin gerçekleştirilmesini; bunun mümkün olmaması hâlinde eğitim kurumlarının ihtiyacı çerçevesinde öğretmenlerin mazereti ve coğrafi mesafe de dikkate alınarak il içinde yer değişikliği işlemlerinin valiliklerce gerçekleştirilmesi konusunda yetki devri yapılmasını talep ettik.

Bakanlık, 2023 yarıyıl tatili öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme sonuçlarını açıklamıştır. Buna göre çok sayıda talebin karşılandığı görülmekle birlikte, yine de talepleri karşılanmayan ve bu nedenle mağdur duruma düşecek çok sayıda öğretmen bulunmaktadır.

Aile bütünlüğünün sağlanamaması, sağlık problemlerine çözüm olacak veya diğer mazeret durumlarını giderecek yer değişikliği taleplerinin karşılanamaması, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozmak ve meslekî verimliliklerini düşürmek suretiyle eğitim-öğretimi olumsuz etkilemektedir.

Bu amaçla “Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Sreci Tespitler ve Bir Model Önerisi” raporumuzda önerdiğimiz atama/yer değişikliği süreç önerisinin, mevcut sorunu büyük oranda çözüme kavuşturacağı; mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerinin isteğe bağlıda olduğu gibi iller arası ve il içi olarak ayrı ayrı yapılması ve il içi yer değişikliğinde sıra uygulamasına geri dönülmesinin mağduriyetleri önleyeceği görülmektedir.”ifadelerine yer verdi.

Geçen yıllarda, mazeretleri nedeniyle yer değişikliği talepleri karşılanamayanlar yönünden bakanlıkça il ya da ilçe emri uygulanmak suretiyle doğacak mağduriyetlerin önüne geçildiğine vurgu yapan Başkan Camcı; “Bu durum, 2023 yarıyıl dönemi için de aynı uygulamanın yapılması yönünde haklı bir beklenti oluşturmuştur. Geçmiş yıllardaki tecrübe, uygulamanın eğitim-öğretime olumsuz bir etkisinin olmayacağını ortaya koymaktadır.

Bu nedenle, bakanlıktan, öncelikle 2023 yılı yarıyıl dnemi mazerete bağlı yer dğişikliklerinde kişinin tercihine bağlı olarak mazeretin bulunduğu il veya ilçe emrine atama yapılması konusunda gereken düzenlemeyi yapmasını, bunun mümkün olmaması hâlinde eğitim kurumlarının ihtiyacı çerçevesinde öğretmenlerin mazereti ve coğrafi mesafe de dikkate alınarak il içinde yer değişikliği işlemlerinin valiliklerce gerçekleştirilmesi konusunda yetki devrinde bulunmasını ve nihayetinde mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerini iller arası ve il içi olarak ayrı ayrı yapmasını, il içi yer değişikliğinde sıra uygulamasına geri dönülmesi konusunda ilgili yönetmelikte değişikliğe gitmesini ve gerekli düzenlemeyi gerçekleştirmesini istedik.” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA