SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

SARI: ‘AMASYA MUTFAĞIMIZI GASTRONOMİDE MARKALAŞTIRIYORUZ’

SARI: ‘AMASYA MUTFAĞIMIZI GASTRONOMİDE MARKALAŞTIRIYORUZ’
Bu haber 11 Aralık 2020 - 10:25 'de eklendi ve 419 views kez görüntülendi.

SARI: ‘AMASYA MUTFAĞIMIZI GASTRONOMİDE MARKALAŞTIRIYORUZ’
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın öncülüğünde ‘Amasya Mutfağı Gastronomide Markalaşıyor’ Projesi kapsamında OKA’dan hibe almaya hak kazanıldı.

Birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Amasya Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza atıyor. Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın öncülüğünde “Amasya Mutfağı Gastronomide Markalaşıyor” Projesi ile OKA’dan hibe desteği almaya hak kazandı. Amasya İlinin Gastronomi Kültürünün İncelenmesi Danışmanlık Adımı ve Amasya Mutfağının Markalaşması Danışmanlık Adımı adı altında İki basamakta alınması planlanan danışmanlık ile Amasya’nın markalaşmasında gastronomi kültürüne ait yemeklerin analiz edilmesi, Amasya mutfağına özgü yemeklerin belirlenmesi ve reçetelerinin çıkarılması ile birlikte hikâyelerinin oluşturulması ve bunun kitapçık haline nasıl getirileceği danışmanlık hizmeti ilk basamağı oluşturmaktadır. İkinci adımda ise markalaşma danışmanlık hizmeti ile birlikte oluşturulacak olan yemek kültürü kitapçıklarından Amasya’nın nasıl faydalanacağı üzerine danışmanlık hizmetinin alınması yer alacak.

‘ŞEHRİMİZ GASTRONOMİ ALANINDA BİRÇOK DEĞERE SAHİP’
Son dönemlerde deniz, kum, güneş turizminin yerini kültür turizmine bırakması ile insanların kültür turizminin yapıldığı tarihi ve kültürel zenginliklere sahip şehirlere yönelmeye başladığını belirten Başkan Sarı açıklamasında şunları kaydetti;
“Şehrimizi turizm açısından destekleyerek Amasya’mızı cazibe merkezi haline getirecek olan bu proje ile zengin mutfağımızı tanıtma, geliştirme ve yenileme fırsatı kazanacağız. Tarihi ve kültürel değerlere sahip olan şehrimiz gastronomi alanında da birçok değere sahiptir. Gastronomi turizminin geliştirilmesi ve tanıtılması şehrimize gelen turist sayısını doğrudan etkileyeceği gibi turizm alanında da bizleri rekabet edilemeyecek seviyelere çıkaracaktır. Ekiplerimizle başarılı bir projeye daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk gün de belirttiğimiz gibi biz Amasya’mıza sevdalıyız, bu sevgi doğrultusunda bu güzel Şehr-i Şirin kentimizi turizm açısından tahmin edemeyeceğiniz kadar ilerleteceğiz. Teleferik, tramvay, Ferhat tepesi ve otel projemizin yanı sıra bu proje ile Amasya’mızın adını geniş kitlelere duyurmuş olacağız. Birbirinden lezzetli tatları, hikayesi olan şifalı yemekleri tatmak için turistler buraya akın edecek, böylece istihdam artacak ve ticari canlılık ortaya çıkmış olacaktır” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA