SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

SERÇOBAN PROJESİNDE SONA GELİNDİ

SERÇOBAN PROJESİNDE SONA GELİNDİ
Bu haber 11 Eylül 2020 - 12:03 'de eklendi ve 150 views kez görüntülendi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın seçim vaatleri arasında yer alan ‘Yedi Alemde Bir Çoban, Gönüllerin Sultanı Serçoban’ Projesi’nde sona gelindi.Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın önem verdiği projeler arasında yer alan “Yedi Alemde Bir Çoban Gönüllerin Sultanı Serçoban” projesi tamamlandığında 11 bin metre kare alan içerisinde Serçoban Hazretlerine yakışır ve çevre düzenlemesi ile birlikte vatandaşların hizmetine sunulacak örnek bölgeler arasında yer alacak.

‘BÖLGEMİZİ DAHA KULLANIŞLI MODERN ALANLARA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ’
9 Nisanda temelini attıkları projeyi 5 aylık sürede bitirme noktasına geldiklerini söyleyen Başkan Sarı açıklamasında şunları kaydetti;
“11 bin metre kare alanı Amasya’mıza ve Serçoban Hazretlerine yakışır bir şekilde bina ve çevre düzenlemesi ile yapıyoruz. 50- 100 kişilik toplu yemekler için ve yağmurda kalanlar için de geniş üstü kapalı alanlar hazırladık. 32 adet kamelya ve pişirme alanları ile Serçoban hazretlerinin ziyaretçilerinin rahatlıkla piknik yapacakları alanlar oluşturduk. Bölgemize belirli aralıklar ile tanesi 10 bin liradan 9 adet çeşme yerleştiriyoruz. Buradan Amasyalı hemşehrilerime de sesleniyorum. Hayır, yapmak isteyen ve ölmüşlerinin adına hayrat yaptırmak isteyen bizlerle irtibata geçebilirler. Bunun dışında Kesimhane, mutfak, pişirme yerleri, tuvalet, duş salonları ve bebek emzirme noktaları ile bölgemizi daha kullanışlı modern alanlara dönüştürerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

‘BİZ KENDİMİZE VE SERÇOBAN HAZRETLERİNE YAKIŞANI YAPIYORUZ‘
Serçoban bölgesinin eski durumundan 5 kat daha geniş bir kullanım alanının olacağını belirten Sarı açıklamasının devamında;
“Vatandaşlarımız eskiden 2 adet adak keserken, artık mevcutta 9-10 adak kesebilecekler. Ayrıca kesim alanlarımıza halat ve vinç sistemi kuracağız. Bunun dışında Evliyatullah’tan olan Serçoban hazretlerimizin etrafını ve iç düzen tavan ve boyasını değiştiriyoruz. Serçoban Hazretleri bizim şehrimiz ve komşu illerimiz açısından çok önemli. Biz kendimize ve Serçoban hazretlerine yakışanı yapıyoruz. Bunun yanı sıra projemizde engelli kardeşlerimizi de düşündük. Engelli kardeşlerimizin rahatlıkla Serçoban hazretlerimize ziyarette bulunmaları için yürüyüş yolları tasarladık. Biz söz verdiğimiz her şeyi yapıyoruz. Programımızda olan her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Diyorum ki bu can bu bedende kaldığı müddetçe, cenabı hak ne kadar müsaade ederse, ne söz vermişsek onu yerine getireceğiz. Verdiğimiz sözler arasında yer alan şehir meydanımız, eski belediyemizin yeri tamamlayarak, halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA